door Ine Berden

door Ine Berden

HR Consultant

24/11/2020

Uw organisatie heeft nood aan een uitgekiend recruitment proces, alsook aan strategie en employer branding. U beseft het belang ervan, maar heeft de kennis niet in huis. Wat dacht u ervan beroep te doen op een inhouse rekruteringsspecialist?

Inhouse recruitment, wat is dat?

Wanneer overeengekomen competentiegebieden binnen recruitment worden uitbesteed aan een inhouse recruiter, kan u beroep doen op een vakspecialist die uitgerust is met schaalbare middelen inzake talent pools en recruitment tools. Uw organisatie is ongetwijfeld gebaat bij onze expertise op vlak van sourcing, selectie en employer branding.

Om vooropgestelde doelen te behalen, komt de ervaring op vlak van project- en procesmanagement van onze recruiters ook goed van pas. Inhouse recruitment komt eenvoudigweg neer op het ter beschikking hebben van een expert inzake het volledige recruitment proces.

Wat betekent een inhouse recruiter voor uw organisatie?

Monitor HR Consulting staat garant voor een jarenlange expertise die uw organisatie zal voorzien van een onmiskenbare meerwaarde inzake rekrutering. Laten we iets dieper ingaan op de concrete hulp van inhouse recruitment.

Monitor HR Consultants helpen u onder meer graag met:

 • Advies verlenen
 • Optimalisaties voorstellen en realiseren op vlak van sourcing
 • Het standaardiseren van het selectieproces
 • Het verbeteren of implementeren van talent applicant systems
 • Social media campagnes
 • Het vernieuwen van uw carrière website
 • Het proactief sourcen en uitbouwen van een talent pipeline
 • Internationale werving en selectie
 • Virtuele selectieprocessen uitwerken
 • Het verbeteren van de time-to-fill ratio

Mits een goede culturele match tussen uw organisatie en de inhouse recruiter, en op basis van wederzijds commitment voor veranderprocessen en samenwerking, worden er duidelijke afspraken gemaakt, transparantie gecreëerd en kort op de bal gespeeld.

Monitor’s expertise op vlak van Talent Management, zoals assessment en development centers, coaching,… wordt gelinkt aan de inhouse recruiter. Wanneer nodig kan onze consultant extra service en expertise aanbieden.

De voordelen van inhouse recruitment

 • Gedurende deze taken onderhouden onze consultants een nauwe samenwerking met verschillende stakeholders binnen de organisatie. Hierdoor wordt een snelle en kwalitatieve prestatieverbetering gerealiseerd en worden realistische verwachtingen gemanaged.
 • Als organisatie krijg je, door het reeds opgebouwde netwerk van onze expert, grip op het werven van schaars talent op een krappe arbeidsmarkt, aangevuld met de expertise die samen met de inhouse recruiter mee in huis wordt gehaald.
 • Een volgend aanzienlijk voordeel van een inhouse recruiter is de schaalbaarheid. De consultant is in functie van uw noden inzetbaar en kan zelfs als back-up voorzien worden tijdens de nood aan vervanging of gedurende drukkere periodes. Onze consultants zijn door hun jarenlange ervaring meteen inzetbaar, zonder training vooraf.
 • Er moeten tevens geen samenwerkingen worden afgesloten met externe recruitmentbureaus, waardoor een inhouse expert dus sterk kostenbesparend is. Tegelijkertijd gebeurt de werving volledig in naam van uw organisatie, hetgeen employer branding versterkt en de kandidaatbeleving verbetert.
 • De efficiënte wervingcyclus, door zowel ad-hoc noden, als proactieve opvolgingsplanning efficiënt en effectiever aan te pakken, worden geleid door hyperfocus, rechtstreeks contact met nodige stakeholders en het goede begrip van de organisatie. Dit resulteert dan weer in een kortere aanwervingsdoorlooptijd en dat loont in tijden van schaarste op de markt. Het pre- en onboarding traject van startende werknemers, kan tevens door de inhouse recruiter van dichtbij opgevolgd worden.
 • Tot slot hebben we het ook nog over de cohesie in uw organisatie. Tussen verschillende afdelingen, die eerder weinig met elkaar te maken hebben op dagelijkse basis, kan de inhouse recruiter toch samenhang creëren dankzij een eenduidige approach in recruitment opdrachten.

Monitor HR Consulting gelooft in de kracht van inhouse recruitment, gestaafd door positieve klantenervaringen. Wilt u graag meer weten over dit onderwerp, aarzel dan niet ons te contacteren. Monitor HR Consulting reikt u de perfecte oplossing aan inzake inhouse recruitment.

MEER WETEN?

Contacteer ons