Specialist in knelpuntvacatures

Monitor zoekt én vindt de juiste kandidaten voor vacatures die u moeilijk ingevuld krijgt. Onze gedreven consultants slagen er altijd in om waardevolle kandidaten aan te brengen voor knelpuntvacatures. En dit binnen diverse sectoren zoals sales & marketing, engineering, IT, finance en logistiek. U heeft een uitdagende vacature, wij pakken het voor u aan! Hoe? Door onze jarenlang opgebouwde knowhow, onze slimme sourcing en recruitmenttools, ons uitgebreid netwerk en database en natuurlijk ook een flinke portie doorzettingsvermogen.

Vertrouw op ons maatwerk

Monitor zoekt voor elke uitdaging een gepaste oplossing. Na een grondige analyse van uw behoeften, adviseren onze consultants u bij het kiezen van de meest doeltreffende strategie. Samen met u stellen we een concreet plan van aanpak op voor uw HR-challenge. Elke vacature beschouwen we als een apart project dat we doelgericht en efficiënt willen invullen. Monitor biedt daarbij een specifieke aanpak voor KMO’s. Maar ook grote ondernemingen en lokale besturen kunnen rekenen op een service op maat.

De aanpak van Monitor

Alles begint met een goed gesprek... Elke wervings- en selectieprocedure wordt ter harte genomen door een ervaren HR-consultant die optreedt als project manager. Daarnaast staat ook een recruitment consultant in voor het creëren van de instroom van geschikte kandidaturen.

Hoe loopt een wervings- en selectieprocedure?

  • Onze consultants starten altijd met een grondige bespreking van de vacature en analyse van de werkomgeving. Samen stellen zij een sourcing- en rekruteringsplan op dat is afgestemd op de specifieke vereisten van het gezochte profiel. Er worden diverse wervingsacties opgezet zoals on- en offline advertenties, doorgedreven search via onze eigen uitgebreide database en netwerk, jobsites, social media. Uiteraard wordt ook het eigen netwerk actief aangesproken tijdens de zoektocht. Wekelijks krijgt de opdrachtgever een gedetailleerd voortgangsrapport.
  • Kwalitatieve kandidaten worden in een eerste selectieronde uitgenodigd voor een interview en tests. Onze consultants verifiëren ook de referenties van de kandidaten. Dit mondt uit in een tussentijdse rapportering aan de opdrachtgever.
  • Tijdens de volgende stap vinden de gesprekken bij opdrachtgever plaats, waar de kandidaten ook grondig kunnen kennismaken met de functie en de bedrijfscultuur. De kandidaten die hierna weerhouden worden, wacht nog een uitgebreid assessment bij Monitor. Afhankelijk van de specifiek functie en de vereiste competenties, worden verschillende screeningstool toegepast. Een combinatie van onder andere persoonlijkheids- en motivatietesten, vaardigheidsproeven, simulatieoefeningen, postbakoefeningen en diepte-interview is mogelijk. Onze consultants staan in voor een uitgebreide analyse en rapportering van het assessment.
  • In de laatste fase formuleren de consultants van Monitor een advies voor uw eindbeslissing over het aanwerven van een kandidaat.

Een sourcingproject van 3 maanden voor het creëren van instroom voor de functie Afdelingshoofd Ruimte. Het Lokaal Bestuur Hove was aangenaam verrast door de talrijke kandidaten.

— Gemeente Hove

Ik was nog maar net afgestudeerd als Bachelor Electromechanica en kwam via via in contact met Monitor. Omdat ik nog weinig ervaring had in mijn sector hadden we een eerste kennismakingsgesprek. Hier zochten we naar waar mijn interesses en ambities precies lagen. Al snel had ik mijn eerste sollicitatie gesprek en kort nadien ben ik opgestart als automatisatie technieker voor INEOS Styrolution.

— Ruben Peeters, Automatisatie Technieker bij Ineos Styrolution

Samengevat

  • Specialist in “recruitment challenges” (knelpuntvacatures)
  • Efficiënte combinatie van sourcing- en recruitmenttechnieken
  • Proactieve communicatie naar potentiële kandidaten
  • Kwalitatieve en kwantitatieve instroom
  • Specifieke aanpak voor KMO’s, grote bedrijven en lokale besturen

Contacteer ons


Accel Aerfast Agc Belgoprocess Belven Boma CMI Dobit DXC Elipse Emerson Geodis Wilson Grant Thornton HGC Hanos Honeywell Protime Reditech Stabiplan We Want More