We voelen allemaal de gevolgen van het nieuwe corona-tijdperk. Persoonlijke en professionele gezondheid heeft de hoogste prioriteit en ontwikkeling neemt tegenwoordig voor velen van ons een magere tweede plaats in. De vertragende markt stagneert misschien ook de groei van úw organisatie. Wij vertellen u graag hoe u op een veilige manier het roer omgooit, van beperking naar opportuniteit.

Monitor HR Consulting, aangenaam!

Bij Monitor HR Consulting zijn we er ons meer dan ooit van bewust dat flexibiliteit de enige manier is om een duidelijke groei te verwezenlijken. En laat dat nu net één van onze specialiteiten zijn. Onze deskundige consultants werken voor iedere klant enthousiast een assessment-traject op maat uit, waardoor een persoonlijke aanpak steeds de norm is.
Maar hoe werkt dit in tijden van crisis? We stellen je graag onze drie opties voor.

Online assessment

Het online assessment is een gevestigde waarde in ons aanbod, maar biedt momenteel nog meer voordelen. Een remote werkwijze is de dag van vandaag niet enkel aan te raden, maar in sommige gevallen ook de enige manier om een veilig assessment te garanderen voor alle partijen.

Pexels edward jenner 4031818

Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

  • Onze lead- en co-assessor zorgen voor een vlotte afhandeling doorheen de volledige duur van het assessment en garanderen op die manier het vier-ogenprincipe.
  • Persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten worden op voorhand digitaal aan de kandidaat bezorgd met de vraag deze in te vullen tegen de assessment center dag.
  • Via een inleidend Skypegesprek op de dag zelf, wordt het verloop van de dag geschetst en worden de verwachtingen van de kandidaat overlopen. De lead-assessor toetst af of de kandidaat-omgeving voldoende afgestemd is op de assessment-vereisten zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van voldoende stilte gedurende de verschillende oefeningen.
  • Het hele remote assessment center gebeurt in een gecontroleerde setting waardoor een kwalitatieve voorbereiding op afstand gegarandeerd kan worden.

Onze ervaring

Zoals u kan lezen, bieden wij een volledig assessment aan met de voordelen van het werken op afstand. De uitdaging zit erin om de controle te vrijwaren en om aandachtig te blijven voor lichaamstaal en algemene nuances die sneller verloren kunnen gaan tijdens een video-meeting. Dit wordt echter meer dan voldoende gecompenseerd door de enorme flexibiliteit van een online assessment.

Maar wat als de kandidaat wel bereid is om zich te verplaatsen naar een Monitor-kantoor?

Live assessment

Een live assessment biedt hetzelfde traject als de voornoemde online tegenhanger, met de uitzondering van de fysieke aanwezigheid van de kandidaat op een kantoor van Monitor HR Consulting.

IMG 20200723 WA0016

In de huidige situatie worden voorafgaand aan de komst van de kandidaat uiteraard alle hygiënische voorzorgsmaatregelen genomen.

Daarnaast liggen alle nodige documenten (assessment oefeningen) en tools (pc, schrijfgerief, kladpapier, post-its, ...) voor deze dag klaar. Ook tijdens de assessmentdag worden de social distance- en hygiëneregels gerespecteerd. Tijdens de assessmentoefeningen belt de co-assessor in via Skype om het vier-ogenprincipe te vrijwaren.

Onze ervaring

Daar waar een remote assessment omwille van de huidige omstandigheden bij velen vaak de voorkeur geniet, biedt een live assessment wel degelijk niet te negeren voordelen. Zo is er ruimte voor interpretatie van non-verbale communicatie en kan er een betere controle uitgevoerd worden op de assessment-omgeving. Een live assessment blijft de meest krachtige optie, met de meeste mogelijkheden.

Dan rijst de vraag: Is er geen gulden middenweg?

Hybride assessment

Dat compromis biedt Monitor HR Consulting in de vorm van een samenvoeging van beide voorgaande alternatieven:
een remote assessment in één van onze Monitor-kantoren dat op een gelijkaardige manier verloopt als een live assessment.

Het verschil zit echter in de setup van het assessment center: zowel kandidaat als lead-assessor maken gebruik van aparte ruimtes en zullen elkaar dus niet face to face benaderen, behalve bij het onthaal en afscheid, dat verloopt volgens de sociale distance- en hygiëneregels. De overige tijd verloopt ieder contact via Skype.

Pexels anna shvets 4226262

Onze ervaring

Het remote assessment op een Monitor-kantoor geeft u de voordelen van een live assessment, verpakt in de flexibiliteit van het online alternatief. We sommen nog even alle pluspunten van onze hybride oplossing voor u op:

  • Respect voor social distancing en de vereiste hygiënerichtlijnen
  • Controle over de assessment-omgeving
  • Controle over de zelfstandigheid van de kandidaat
    Beter zicht op non-verbale communicatie
  • Proactieve communicatie

Zoals u ziet, zijn er verschillende manier om een assessment ook in tijden van corona te laten doorgaan. Wij bieden u verschillende opties op maat aan om de groei van uw organisatie te bevorderen. Indien u graag meer wilt weten over één van onze formules, aarzel niet om ons te contacteren. Wij staan u graag bij met ons deskundig advies.

MEER WETEN?

Contacteer ons