door Gitte Segers

door Gitte Segers

Recruitment Consultant

3/12/2020

1. Wees professioneel en volledig

Zorg er allereerst voor dat je een duidelijk leesbaar lettertype uitkiest en dit overal gebruikt in je CV. Kies voor een professionele en neutrale portretfoto waarop je leuke glimlach te zien is. Een vakantiefoto op je CV is not done.

Begin met een opsomming van je persoonlijke en contactgegevens. Maak gebruik van een e-mailadres dat professioneel overkomt. Heb je een eigen portfolio en website die relevant zijn voor de job? Vergeet de link dan zeker niet te noteren. Voeg eventueel een korte samenvatting van je profiel toe. Een leuke, korte tekst waardoor jouw toekomstige collega’s je al in grote lijnen leren kennen, is zeker een troef.

2. Deel je ervaring

Schrijf vervolgens je ervaring uit in korte puntjes. Werkgevers en recruiters zijn allergisch aan ellenlange CV’s en schrijffouten. Houd dat zeker in het achterhoofd. Zorg voor een duidelijk overzicht en plaats je meest recente ervaring bovenaan. Heb je veel ervaring? Stel dan verschillende CV’s op en leg telkens de focus op een andere competentie. Wanneer je solliciteert voor een vacature in sales, zet dan je commerciële ervaringen in de kijker.

3. Uiterlijk is belangrijk

Zorg ervoor dat je CV ook visueel een aantrekkelijk document is. Laat belangrijke zaken eruit springen door gebruik te maken van een groter lettertype of arceringen. Vergeet niet dat het oog ook wat wil. Ook vermelding van je hobbies en bezigheden zijn een pluspunt. Op deze manier kan je jezelf onderscheiden van anderen. Bijvoorbeeld ervaring bij een jeugdbeweging, het opstarten van activiteiten in bijberoep of een vrijwilligersfunctie zijn allemaal zaken die het verschil kunnen maken.

Weet dat recruiters dagelijks honderden CV’s bekijken, zorg er dus voor dat je er op een positieve manier uitspringt. Geef je CV een persoonlijke toets. Gebruik indien mogelijk ook hyperlinks in je CV naar je LinkedIn-profiel of social media kanalen.

4. Laat niets onbesproken

Heb je nog geen ervaring? Som dan enkele interessante projecten of relevante schoolopdrachten op. Beschrijf jouw rol in het proces en welke eigenschappen hierin goed van pas kwamen.

5. Klaar om te versturen?

Laat dan iemand uit je omgeving eerst een blik werpen op je CV. Vier ogen zien meer dan twee.
Alles afgevinkt? Sla je CV dan op als PDF-bestand. Hierdoor kan er niets meer verspringen in de opmaak.
Nu ben je helemaal klaar om dat positief telefoontje te ontvangen.

Klaar om te solliciteren?

Bekijk hier al onze vacatures