Elke aanwerving is een investering en die maakt u beter weloverwogen.

Elke aanwerving is een strategische investering in de groei van uw bedrijf. Om de kans op een succesvolle aanwerving te vergroten, is het van cruciaal belang om proactief te investeren in het selectieproces. Neem de tijd om grondig te screenen en te evalueren, en vermijd zo de aanzienlijke kosten en tijdverlies die gepaard gaan met een verkeerde keuze.

Waarom is dit van cruciaal belang?

  • Beperken van risico: Selecteer met de grootste zorg om de kans op een foute beslissing te minimaliseren. Een grondig selectieproces verkleint het risico op het aantrekken van een kandidaat die niet optimaal past.
  • Investeer vooraf in het begrijpen van kandidaten. Dit proactieve proces voorkomt mogelijke problemen en bespaart tijd die anders zou worden besteed aan het corrigeren van fouten.
  • De kosten van een foute aanwerving zijn groot : een verkeerde aanwerving brengt aanzienlijke kosten met zich mee, zowel financieel als operationeel. Financiële kosten kunnen variëren, maar lopen snel in de duizenden euros. Daarnaast is er de waardevolle tijd die verloren gaat in opleiding, integratie en productiviteitsverlies.

Hoe kan u een weloverwogen selectiebeslissing maken?

  • Implementeer een selectieproces met een grondige en objectieve screening om de geschiktheid van kandidaten te beoordelen.
  • Doe “alles” wat u kan doen om de kans op een foute beslissing te verkleinen en wees hierin creatief: referentiechecks, meerdere collega’s betrekken in beslissing, praktische proeven,…
  • Onderzoek of de kandidaat past binnen uw bedrijfscultuur
  • Zorg voor een heldere functieomschrijving en communiceer realistische verwachtingen aan beide kanten.

Conclusie: door proactief te investeren in het selectieproces legt u een sterke basis voor het aantrekken van het juiste talent en bouwt u aan een succesvol team.