Wij, bij Monitor HR Consulting, helpen onze klanten regelmatig met hun rekruteringsprocedures door middel van inhouse recruitment. Maar vaak blijkt dat het HR team op diverse vlakken van onze expertise kan profiteren. Het gaat dan vaak niet enkel om uitvoerende taken, maar om nieuwe inzichten die de HR-werking kunnen optimaliseren.

Stilstaan is achteruitgaan

Continue verbetering stroomt door de aders van Monitor. Dit geldt voor rekrutering en selectie, maar ook voor talent management en de HR-projecten.

  We beproeven onze eigen aanpak door:

  • Geregeld werkgroepen op te zetten om nieuwe kennis te vergaren, te delen en te implementeren.
  • Deel te nemen aan online seminaries, sourcing summits en opleidingen omtrent de nieuwste technieken in ons vak.
  • Verschillende leveranciers van uiteenlopende software en systeemaanbiedingen te spreken en testen.
  • Van dichtbij onze klanten te zien evolueren in een veranderende arbeidsmarkt.
  IMG 2211

  Inhouse HR-consultant

  Voor projecten omtrent Talent Management, algemene HR-taken of HR-projecten zoals evaluatiesystemen, performance management of het beheer van opleidingen, is Monitor uw consultancy partner. Dit kan gaan om een vervanging van een vaste medewerker, de opvang van een spontane drukte of wanneer een bepaalde expertise vereist is. Voor elk van uw vragen, biedt Monitor dé oplossing.

  Concreet bepalen we in een eerste gesprek de scope en linken we de juiste consultant aan uw bedrijf. Een overeenkomst wordt opgemaakt en vanaf dan kan onze consultant bij u van start. Het codewoord is hier vooral ‘snelheid’. U vraagt een gesprek bij ons aan en binnen een week vervoegt één van onze consultants uw team.

  Tevreden klanten

  We geven u graag een paar voorbeelden van klanten waar onze consultants een verschil hebben betekend.

  Zo ook bij BP, waar men op zoek was naar een applicant tracking system. Wij werkten mee aan de optimalisatie van het recent geïmplementeerde systeem, voerden kennisdeling met verschillende interne en externe stakeholders en professionaliseerden de communicatie naar kandidaten en hiring managers toe.

  Monitor HR Consulting verzorgde het wervingstraject van A tot Z, of beter van sollicitatie tot aanwerving, door:

  • Testing uit te voeren.
  • Succesvol procedureoptimalisaties aan te brengen.
  • Systeemtechnisch het rekruteringsproces aan te passen.
  • Verzorgen van datamigratie door systeemintegratie.
  • Uitwerken kpi’s voor alle betrokkenen in het proces en opvolging resultaten.

  Maar onze consultants gingen verder dan dat. We organiseerden ook de virtualisatie van technische testen.

  Het begon bij het managen van de verwachtingen en buy-in verkrijgen van verschillende technische hiring managers. In samenspraak met hen bepaalden onze consultents de format van de testen en de aanpak. Ze stelden professionele test templates op en vergeleken virtuele platformen om daarna samen de beste optie te kiezen.

  Na de nodige approvals bekomen te hebben en de nodige testings te hebben uitgevoerd, zorgden we voor uniformiteit, duidelijkheid, goede tijdsinschattingen en gebruiksvriendelijkheid van de testen, zowel voor hiring managers als kandidaten. Een evaluatie van de testopstelling na een eerste brede basis van proefpersonen te hebben getest, bleef niet uit.

  Zoals u ziet, biedt Monitor HR Consulting een totaalontzorging aan met een in-house HR-consultant, met de verwachte resultaten tot gevolg.

  Monitor HR Consulting biedt een totaalpakket aan wanneer het gaat over in-house HR consultancy. De resultaten bij onze bestaande klanten spreken voor zich. Wilt u graag meer weten over dit onderwerp, aarzel dan niet ons te contacteren. Monitor HR Consulting biedt de nodige support voor een gestroomlijnde HR-werking.

  Meer weten?

  Contacteer ons
  Accel Aerfast Agc Belgoprocess Belven Boma Borsbeek Brecht CMI Dobit DXC Elipse Emerson Geodis Wilson Grant Thornton HGC Hanos Honeywell Hove Kapellen Lille Naamloos Poolstok Protime Reditech Riemst Stabiplan We Want More Westerlo Zaventem