Denk na over de candidate journey

Het begrijpen en optimaliseren van de candidate journey is cruciaal voor een succesvol wervingsproces. Overweeg het implementeren van een 'realistic job preview' om een eerlijk en betrouwbaar beeld te geven van de functie. Dit niet alleen als selectie-instrument, maar ook als een manier om de ervaring van kandidaten te verbeteren en de juiste match te vinden.

Waarom dit van belang is:

  • Een 'realistic job preview' bevordert transparantie en eerlijkheid. Het geeft kandidaten een realistisch beeld van wat de functie inhoudt en helpt verwachtingen in lijn te brengen.
  • Betrouwbaar selectie-instrument: Het integreren van een 'realistic job preview' als selectie-instrument biedt waardevolle inzichten. Kandidaten die een realistisch beeld hebben van de functie, zijn waarschijnlijk beter afgestemd op de vereisten.
  • Verbetering van Candidate Experience: Het optimaliseren van de candidate journey verbetert de totale ervaring van kandidaten. Dit kan leiden tot een positieve perceptie, zelfs als ze niet worden geselecteerd.

Hoe dit toepassen?

  • Ontwikkel informatiemateriaal, zoals video's, brochures, of virtuele rondleidingen, die de dagelijkse taken en werkomgeving weergeven.
  • Integreer de 'realistic job preview' in verschillende fasen van het wervingsproces. Dit kan zijn voorafgaand aan het sollicitatiegesprek of als onderdeel van het onboardingproces.
  • Verzamel feedback van huidige medewerkers om de 'realistic job preview' te verfijnen. Dit zorgt voor een nauwkeurigere weergave van de functie.
  • Blijf de candidate journey en de 'realistic job preview' evalueren en aanpassen op basis van feedback van zowel kandidaten als medewerkers

Conclusie: Door aandacht te besteden aan de candidate journey en het gebruik van een 'realistic job preview', kunt u niet alleen de wervingservaring verbeteren, maar ook de kans vergroten om kandidaten aan te trekken die goed passen bij de realiteit van uw organisatie.