FAQ

Hier kan u de antwoorden vinden op een aantal vaak gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op!

 

Hoe kan ik mij voorbereiden op het sollicitatiegesprek?

  • Zorg dat u weet waar u moet zijn en zoek eventueel naar een routebeschrijving.
  • Vertrek op tijd! Kom liever een kwartiertje te vroeg, dat geeft u de tijd om rustig te worden.
  • Weet met wie u een afspraak hebt.
  • Lees de advertentie waarop u reageerde, uw curriculum vitae en eventuele sollicitatiebrief nog eens goed door. 
  • Weet wat de concrete taakinhoud is van de functie waarvoor u solliciteert. 
  • Kennis over het bedrijf zelf is een pluspunt, zo kan u ook eventuele vragen van uw kant stellen.
  • Zorg dat u weet wat u wil en toon uw motivatie, zo maakt u een zelfzekere indruk

Wat gebeurt er tijdens een screening/assessment en kan ik mij voorbereiden?

Tijdens een assessment proberen de consultants een goed beeld te krijgen van uw mogelijkheden, motivatie en persoonlijkheid.  Gedurende deze tijd legt u verscheidene soorten testen af, afhankelijk van de vacature waarvoor u solliciteert.  Deze kunnen interviews, redeneerproeven, persoonlijkheidsvragenlijsten, commerciële inzichtstesten, administratieve tests, simulaties, presentaties of andere assessmentproeven zijn.  Het is moeilijk u voor te bereiden op de inhoud van de testen. Een nuttige tip is dat u het best uitgerust en ontspannen kan zijn.  Hoelang een assessment duurt is afhankelijk van de functie waarvoor u solliciteert.  Meestal is dit een halve of een hele dag.  Dit wordt u in ieder geval wel op voorhand gemeld.                                                                       

Wat is de relatie van Monitor met het bedrijf waarvoor ik solliciteer?

Het bedrijf waarvoor u solliciteert, engageert Monitor om de selectieprocedure te begeleiden.  Monitor werkt nauw samen met zijn opdrachtgever en tracht een zo passend mogelijk advies te geven.  Uiteindelijk is het wel de opdrachtgever die een beslissing tot aanwerving neemt.

Is er parkeergelegenheid in de nabije omgeving van onze kantoren te Wijnegem en Hasselt?

Zowel in de nabije omgeving van ons kantoor te Wijnegem als in de nabije omgeving van ons kantoor te Hasselt, is er ruime parkeergelegenheid. Wat Wijnegem betreft,  kunt u kostenloos parkeren in de Brouwerslaan, maar ook in de nabije straten. In Hasselt kunt u gebruik maken van de parking van het Officenter. Deze parking is eveneens gratis voor onze klanten en sollicitanten.                                       

Is Monitor Personeelsadvies vlot bereikbaar?

Beide kantoren (Hasselt en Wijnegem) zijn vlot bereikbaar met de auto. Voor een routeplan, ga naar onze contactpagina. Ook met de trein, tram of bus, geraakt u gemakkelijk tot bij ons.  Voor Wijnegem, neemt u de trein tot Antwerpen-Centraal en vervolgens bus 410, 411, 412 of 414 of tram 5 of 10 op het Astridplein (dit is het plein naast station Antwerpen-Centraal). Deze rijden tot Wijnegem centrum, waar ons kantoor gelegen is. Voor Hasselt, neemt u de trein tot het station van Hasselt en vervolgens bus H3, 91 of 299.  Ook te voet is de afstand goed te doen (1,3 km).

Kan ik Monitor Personeelsadvies na de werkuren telefonisch bereiken?

Monitor Personeelsadvies is van maandag tot vrijdag telefonisch bereikbaar van 9u 's morgens tot 20u 's avonds. Buiten deze uren kunt u ons nog steeds bereiken via het algemeen emailadres: info@monitor.be.  Eerstdaags wordt uw email dan behandeld.

Kan ik enkel voor openstaande vacatures solliciteren of ook spontaan? Heeft het bijvoorbeeld zin mijn cv te sturen, ook al ben ik op dit moment niet echt op zoek?

U kunt zowel voor een openstaande vacature solliciteren als spontaan. Wanneer u uw cv heeft doorgestuurd, nemen wij u in onze databank op. Indien wij voor een vacature op zoek zijn naar potentiële kandidaten, raadplegen wij steeds onze databank. Indien uw cv ons interessant lijkt, nemen wij contact met u op. Uw sollicitatie is uiteraard geheel vrijblijvend.

Wat gebeurt er met mijn cv na een sollicitatie?

Wanneer u solliciteert, spontaan of voor een openstaande vacature, wordt uw cv automatisch opgenomen in onze databank. Deze databank raadplegen wij steeds wanneer we kandidaten zoeken voor een vacature. Indien u een geschikte kandidaat bent, wordt u telefonisch of per mail geraadpleegd. Indien u verkiest dat uw cv uit de databank verwijderd wordt, kunt u dat steeds aan ons laten weten.                                        

Uw vraag niet gevonden?

Aarzel niet ons te contacteren!

Stel uw vraag hier